( Miika2:13 )

Jeesus on kulkenut edellämme ja muuttanut kaiken. Hän on voittanut jokaisen vihollisen, joka on seissyt edessämme. Rohkaise sii mielesi! Kristus on kulkenut tien edelläsi, ja Hän on myös lyönyt vihollisesi. Pelkäätkö sinä syntiä? Hän on naulinnut sen ristiin. Pelkäätkö kuolemaa? Hän on voittanut kuoleman omalla kuolemallaan. Pelkäätkö helvettiä? Hän on sulkenut sen omilta lapsiltaan, eivätkä he koskaan joudu sinne.

Millaiset viholliset kristittyä vastaan käynevätkin, ne on jo voitettu. Leijonien hampaat on murrettu. Käärmeiden myrkkyhampaat on vedetty pois. Jokien yli on rakennettu siltoja. Liekkejä vastaan meillä on tulenkestävät vaatteet. Meitä uhkaava miekka on tylsä. Kristuksen kautta Jumala on riistänyt voiman kaikelta, mikä meitä uhkaa.

Niinpä armeijamme voi marssia eteenpäin turvallisin mielin. Voimme jatkaa matkaamme iloiten. Vihollisemme on lyöty maahan. Meidän tarvitsee vain jakaa voittosaalis. Joskus kyllä joudumme taisteluun -- mutta me taistelemme voitettua vihollista vastaan. Se voi yrittää vahingoittaa meitä, mutta sen voimat eivät siihen riitä. Me voitamme helposti, ja meidän palkkamme on suuri.

Vapahtaja on aukaissut tien; hän on murtanut maailman, synnin, kuoleman ja helvetin rakentamat esteet.

                                                                         C. H. Spurgeon