Jeesuksen ylivertainen kauneus vetää puoleensa. Sitä ei ole tarkoitus niinkään ihailla kuin rakastaa. Hän on enemmän kuin miellyttävä, enemmän kuin kaunis -- hän on ihana. Nämä sanat kuvaavat häntä hyvin, sillä Jeesus on meidän palavan rakkautemme kohde, rakkauden, joka perustuu hänen kaikinpuoliseen täydellisyyteensä.
Jeesuksen opetuslapset, katsokaa Mestarinne huulia ja sanokaa niinkuin Salomon rakastettu: "Hänen suunsa maistuu makealta "( 5:16). Eivätkö kaikki hänen sanansa saakin sydämemme hehkumaan innosta, kun hän kulkiessanne puhuu teille ( Luuk. 24:32 )? Te, jotka palvelette Immanuelia, katselkaa hänen kullalla kruunattua päätään ( Laul.l. 5:11) ja kertokaa -- eivätkö hänen ajatuksensa ole kallisarvoiset? Eikö teidän palvontanne nousekin lämpimästä sydämestä, kun nöyrästi kumarrutte hänen eteensä? Hän on ylväs kuin setripuu (Laul.l.5:15 ). Kaikki hänen piirteensä ovat viehättävät. Koko hänen olemuksensa tuoksuu ihanilta yrteiltä.
Onko hänessä mitään, mikä ei miellyttäisi? Onko hänen olemuksessaan jotakin, mikä ei vedä meitä lähemmäs? Me emme rakasta pelkästään hänen rakastavaa sydäntään, vaan myös hänen voimakasta kättään. Me voitelemme hänen koko olemuksensa palavan rakkautemme kallisarvoisella tuoksuöljyllä.
Me tahdomme jäljitellä koko hänen elämäänsä. Me tahdomme jäljitellä koko hänen luontoaan. Kaikissa muissa on jokin virhe, mutta hänessä on pelkkää täydellisyyttä. Kaikkein parhaatkin hänen pyhistään ovat jossakin kohdassa saaneet vaatteisiinsa tahroja tai otsalleen ryppyjä -- mutta meidän Herramme on sulaa ihanuutta. Kaikissa maallisissa auringoissa on pilkkuja. Meidän kauniissa maailmassammekin on autiomaita.Vaikka miten rakastaisimme jotakin maallista, emme koskaan voi rakastaa sen kaikkia osia. Mutta Kristus Jeesus on puhtain kulta, täysin varjoton valo, pilvetön kirkkaus. Aivan kaikki hänessä houkuttaa.
                                
                                        C.H.Spurgeon



1460480.jpg