1446732.jpg

Maailman ensimmäisen joululaulun lauloivat enkelit.Laulu kertoi Beetlehemin ihmeestä.Paimenet olivat ensimmäiset, jotka kuuntelivat joululaulua.
Joulu loi joululaulun. Kun joululaulu kaikuu, tai kun sitä kuunnellaan, palaa Joulu aina uudelleen maailmaan. Sävelten mestarien pitää aina uusina vuosisatoina säveltää uutta musiikkia, myös uutta joulumusiikkia, mutta joululaulun ydin, sen taivaallinen teema pysyy silti muuttumattomana.
Maailman ensimmäinen joululaulu oli iloinen laulu. Laulun laulajien, enkeleiden, sydän oli tulvillaan riemua. Enkelien ilo oli puhtainta ja pyhintä kaikista iloista. Se puhkeaa heleimpään kukkaan siellä, missä ihminen tuskin ilon aihetta näkee; kun syntinen kääntyy. Miten valtava riemu soikaan ensimmäisessä joululaulussa, kun sen aiheena oli koko syntisen ihmiskunnan pelastus! Laulu lähti enkelien sydämistä ja saavutti ihmisten sydämet ja ihmisten kodit. Se kohotti mielet ja kirvoitti kielet ja antoi pyhän halun ylistää Jumalaa ja palvella lähimmäisiä hyvällä sanomalla." He menivät kiiruhtaen "( Luuk.2:16). " He palasivat kiittäen ja ylistäen" (Luuk.2:20). Joululaulu oli alkanut vaelluksensa maan päällä.
Joululaulu jatkaa yhä vaellustaan. " Polvesta polveen kaiku soi". Joululaulu ylistää Jumalaa.
"Kunnia Jumalalle korkeuksissa". Me kadotimme tien Jumalan luokse, mutta Jumala tuli meidän luoksemme. Seimen lapsessa hänet tapaamme." Kiitos Jumalalle hänen sanomattomasta lahjastaan."( 2Kol 9:15). Miksi vielä murehtisimme? " Syntimme ovat anteeksi annetut hänen nimensä tähden."(1Joh.2:12). " Meillä on rauha Jumalan kanssa Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta!" ( Room.5:1 ) " Oi kuinka olen iloinen, kun pyhä Jeesus - lapsonen on minun rakkahani."
Missä joululaulu kaikuu, siellä on Joulu. Ulkonaiset varustelut saattavat olla niukat, jopa jäädä kokonaan poiskin, mutta joululaulu tuo silti Joulun tullessaan. Jos joululaulu puuttuu, ei ulkonaisista tehokeinoista huolimatta Joulua saada syntymään. Sillä joululaulu on ilolaulu Jeesuksesta, vain hänestä.
Joululaulu on riemukas, mutta ei aina äänekäs. Se voi olla hiljaisempi kuiskausta. Se voi olla äänettömyys yksinäisessä kamarissa. Mutta aina soivat siinä mukana sydämen kielet, joihin Jumalan sormi on koskettanut. Joululaulu soi iloa syntisen pelastumisesta. Ja sitä heleämmin se soi, mitä syntisempi on laulaja. Jos onkin soolo -osan esittäjällä langennut ääni, sitä uljaammin kajauttelee kuoro, enkeleiden kuoro. Ilolaulu ,joululaulu, ei milloinkaan lakkaa.

                                                      Jaakko Haavio


Siunattua ja rauhallista Joulua kaikille lukijoille.Hyvää UuttaVuotta 2009.

2160653.jpg