Heittäkää kaikki murheenne Hänen kannettavakseen, sillä Hän pitää teistä huolen ( 1 Piet. kirje 5:7 )

 

Surussa meitä lohduttaa tämä tieto : Hän pitää minusta huolen. Kristitty, miten voit halveksia omaa uskoasi näyttämällä kaiken aikaa niin murheelliselta? Heitä taakkasi Herran kannettavaksi. Taivaallinen Isäsi ei edes havaitse sitä painoa, joka saa sinut horjumaan. Sinua musertava taakka on Hänelle vain pölyhiukkanen.

Kärsimyksen lapsi, ole kärsivällinen.Ei Jumala ole sinua ohittanut.Hän, joka ruokkii varpusetkin, antaa sinulle sen , mitä sinä tarvitsetkin. Älä anna epätoivon lannistaa, vaa toivo aina.Kohota uskon käsivarret huolten merta vastaan, niin luottamuksesi tekee huolistasi lopun.

On olemassa eräs, joka pitää sinusta huolen. Hänen silmänsä tarkkaavat sinua, hänen sydämensä sykkii säälistä surusi tähden, ja hänen voimakas kätensä tuottaa sinulle tarvitsemasi avun. Kaikkein synkinkin pilvi hajoaa armon sateeksi. Kaikkein pimeinkin synkeys väistyy aamun tieltä. Jos kuulut Herralle, Hän sitoo haavasi ja parantaa murtuneen sydämesi.

Älä epäile Jumalan armoa silloin, kun vaikeudet kohtaavat. Usko, että Hän rakastaa sinua aivan yhtä paljon vaikeina aikoina kuin onnen hetkinäkin. Miten tyyntä ja rauhallista elämää voisitkaan viettää, jos vain antaisit kaikkivaltiaan Jumalan huolehtia tarpeistasi. Kun pullossa oli tilkka öljyä ja ruukussa kourallinen jauhoja, Elia selviytyi nälänhädästä ( 1Kunigasten kirja17 ). Sama koskee sinua. Jos Jumala huolehtii sinusta, miksi sinun pitäisi murehtia? Jos luotat Häneen sielusi asioissa, miksi et luottaisi myös ruumiin asioissa? Hän ei ole koskaan kieltäytynyt kantamasta taakkojasi eikä Hän ole koskaan horjunut niitten painon alla. Jätä siis murheesi! Anna huolesi armollisen Jumalan käsiin.

                          C. H. Spurgeon