Jos tahdot tietää, miten kalliit Jumalan lupaukset ovat, ja iloita niistä omassa sydämessäsi, mietiskele niitä usein. Monet lupaukset ovat kuin viinirypäleet puristimessa: kun niitä poljetaan, niiden mehu tulee esiin.Näiden pyhien sanojen ajatteleminen johtaa usein niiden täyttymiseen. Kun mietiskelet niitä , niiden siunaukset tulevat sinulle. Monet kristityt ovat huomanneet tämän.

Mutta yritä lupausten mietiskelemisen lisäksi myös ottaa ne vastaan Jumalan omina sanoina. Jos kyse olisi jonkun ihmisen lupauksesta, sinä varmaankin punnitsisit lupaajan kykyä ja luonnetta. Samoin on Jumalan lupausten kanssa. Ei sinun tarvitse keskittyä siihen, miten suuri lupaus on - sekin saattaa ällistyttää - vaan siihen, kuinka suuri lupaaja on. Se rohkaisee sinua. Muista, että sinulle puhuu Jumala - Jumala, joka ei voi valhetella. Hänen sanansa on yhtä totta kuin hänen olemassaolonsa. Hän on muuttumaton. Hänen ei ole koskaan tarvinnut muuttaa ainoaakaan sanaansa eikä vetää takaisin yhtäkään lausettaan.

Häneltä ei totisesti puutu voimia. Lupauksen antaja on Jumala, joka on luonut taivaan ja maan. Et voi edes epäillä hänen viisauttaan siinä, milloin hän antaa siunauksensa. Hän tietää, milloin on paras aika antaa siunaus ja milloin pidättää se.

Kun siis näet, että kyseessä on uskollisen, muuttumattoman, väkevän ja viisaan Jumalan lupaus, niin mikä estää sinua uskomasta lupaukseen? Jos me mietiskelemme lupauksia ja ajattelemme niiden antajaa, saamme lopulta kokea lupausten ihanuuden.

 

                                          C. H. Spurgeon

 

1243348913_img-d41d8cd98f00b204e9800998e