Sinun tulee tyytyä kärsimään, mitä tahansa Jumala näkee soveliaaksi lähettää elämääsi. Jos rakkautesi Herraa kohtaan on pyyteetöntä, sinä etsit Häntä yhtä paljon Golgatalla kuin ilmestysvuorellakin; yhtä paljon kärsimyksissä kuin silloin, kun Jumala ilmestyy sinulle. Sinun tulee rakastaa Jumalaa yhtä paljon Golgatalla kuin ilmestysvuorella, koska juuri Golgatalla Hän ilmoittaa rakkautensa syvimmin.

Sinun tulee oppia rakastamaan ristiä. Joka ei rakasta ristiä, ei rakasta sitä, mikä Jumalan on( Matt.16:23). On mahdotonta todella rakastaa Herraa rakastamatta ristiä. Ristin kantamiseen mieltynyt uskova huomaa, että karvaimmatkin hänen tiellensä tulevat asiat ovat makeita, miellyttäviä ja ihastuttavia. Raamatussa sanotaan: "Nälkäiselle kaikki karvaskin on makeata"( Snl.27:7).Tämä johtuu siitä,että ihminen, joka janoaa Jumalaa, janoaa myöskin ristiä.

Kuinka sinun tulisi reagoida siihen, kun Herra tekee työtään elämässäsi jonkin ristin kautta? Kun elämääsi tulee jokin asia,jota kohtaan lihasi, oma minäsi, tuntee vastenmielisyyttä, antaudu heti Jumalalle.Hyväksy tuo asia.Anna itsesi sinä hetkenä Hänelle uhriksi.
Näin menetellen teet lopulta valtavan löydön: kun risti tulee elämääsi, se ei ole läheskään niin raskas, kuin ensin pelkäsit. Ota se vastaan Jumalan kädestä, olipa se mitä tahansa. Taakka on tällä tavoin paljon kevyempi. Taakka kevenee siksi, että olet sen hyväksynyt mielelläsi.
Älä ymmärrä näitä sanoja väärin. En ole kuvaillut sinulle, miten päästä ristin kantamisesta eroon.Vaikka jättäisitkin itsesi täysin Jumalan varaan ja rakastaisit ristiäsi, se ei estä sinua tuntemasta sen tuottamaa tuskaa.Tuskan tunteminen on yksi kärsimyksen olennaisimmista puolista. Kärsimys on punoutunut ristin olemukseen.Muista, että Herrasi otti kestääkseen ristin antaman äärimmäisimmän kärsimyksen.
Joskus ehkä kannat ristiä heikkoudessa, joskus muulloin ehkä voimassa. Kannoitpa sitä heikkoudessa tai voimassa, sinun tulisi hyväksyä kaikki kohdallesi samalla tavoin Jumalan tahtona.

844099.jpg