Koko Jeesuksen persoona on kuin jalokivi. Hän on täydellinen paitsi kaikissa yksityiskohdissaan, myös kauniina ja kirkkaana kokonaisuutena. Hänen luonteensa ei ole värien sekamelska, eikä huolimattomasti kokoon heitetty jalokivikasa. Hän on kaikessa itse kauneus. Hänessä kaikki ylistettävät ominaisuudet ovat oikealla kohdallaan ja korostavat toinen toistaan. Ainoakaan hänen ihmeellisen persoonansa piirre ei ryöstä huomiota toisilta, vaan hän on täydellisen ja tasapainoisen kaunis.

Oi, Jeesus, sinun voimasi, sinun armosi, oikeudenmukaisuutesi, lempeytesi, totuutesi, majesteettiutesi ja muuttumattomuutesi yhdistyvät sellaiseksi ihmiseksi - tai oikeastaan jumal' ihmiseksi - , jota taivaassa tai maan päällä ei ole ennen nähty. Sinun lapsuutesi, sinun iänkaikkisuutesi, kärsimyksesi ja voittosi, kuolemasi ja kuolemattomuutesi kutoutuvat yhteen ihmeelliseksi kudokseksi, jossa ei ole yhtään saumaa eikä yhtään repeämää.

Sinä olet musiikkia vailla riitasointua. Sinä olet monta, mutta silti yksi. Niinkuin kaikki värit yhdistyvät hohtavassa sateenkaaressa, niin kaikki taivaan ja maan kirkkaus yhdistyy sinussa. Sinä olet kaiken täydellisyyden peili. Sinut on voideltu pyhällä mirhalla ja kassialla, jotka Jumala on varannut ainoastaan sinua varten. Sinun tuoksusi on pyhä tuoksu, jota paraskaan hajuvesien valmistaja ei pysty jäljittelemään. Jokainen yrtti tuoksuu hyvältä, mutta niiden yhdistelmä jumalalliselta.

                       C. H. Spurgeon