Onko Jumala vienyt sinut erämaahan? Onko Hän ottanut sinulta pois kaikki tuet, joihin nojasit? Oi, sinä olet pyhällä paikalla! Tarkkaa vain, eikö juuri tämä ole se tie, jolla Jumala tahtoo pyhittää sinut.Älä valita sitä, minkä kadotit äläkä kaipaa saada sitä takaisin. Jos sen teet, olet kuin Israel, joka kaipasi takaisin Egyptiin. Jumala tahtoo viedä sinua eteenpäin. Lihapatojen sijasta Hän antaa sinulle taivaan leipää ja Niilinvirran veden sijasta vettä kalliosta. Mutta sinun tulee luottaa Häneen, myöskin erämaassa, myöskin vaikeina päivinä.
Mutta vain ne voivat luottaa Jumalaan, jotka ovat kadottaneet itseluottamuksensa siinä erämaassa, johon Jumala taivutteli heidät. Jumala ei pakolla aja omiansa näille teille, vaan Hän taivuttelee heidät lähtemään niille."Sentähden, katso, minä taivuttelen hänet, kuljetan hänet erämaahan ja viihdyttelen häntä.Minä annan hänelle sieltä alkaen hänen viinimäkensä ynnä Aakorin laakson toivon oveksi ja hän on oleva siellä kuuliainen, niinkuin nuoruutensa päivinä. Sinä päivänä, sanoo Herra, sinä puhuttelet minua: 'Minun mieheni'. Jousen ja miekan ja sodan minä särjen maasta ja annan heidän asua turvassa. Hoosea 2:14-18.
Mitä Israel saavutti tällä tiellä? Suuremman rikkauden, elävämmän toivon, häiriintymättömän ilon, täydellisimmän rauhan, luottavan turvallisuuden, syvemmän puhdistuksen ja sisäisen yhteyden Jumalaan.Voidaanko tätä nimittää erämaaksi? Eivät ainakaan ne voi, jotka Mooseksen lailla häpeän ja pilkan takaa näkevät voittopalkinnon, Daavidin lailla kärsimyksen takaa näkevät Herran ja Jeesuksen lailla ristin takaa valtaistuimen.( Hebr.12:2)
Mitä sinä näet häpeän, kärsimysten ja ristin takaa? Näetkö kaiken tämän kirkkauden? Kun Juudas meni ulos päätettyään kavaltaa Jeesuksen, ja katkerin pisara näin oli pudonnut Vapahtajan kärsimysten maljaan,Hän sanoi:"Nyt ihmisen Poika on kirkastettu, ja Jumala on kirkastettu Hänessä.(Joh 13:31) Kirkastettu kärsimysten kautta!
Vetäytyminen kärsimyksestä, jonka Jumala on lähettänyt, merkitsee aina jonkun kirkkauden menettämistä.Jumala antaa nöyrälle armon.Niin usein kuin vetäydymme jostakin nöyryytyksestä vetäydymme myös jostakin armosta.Oi, kuinka paljon kirkkautta ja armoa olemmekaan näin menettäneet. Jeesus ei väistänyt vaikeata tietä, vaan jätti kärsimyksen Isän käteen, että ei menettäisi sitä siunausta, joka oli kärsimykseen kätketty.
Jeesus sanoo:"Isä, hetki on tullut, kirkasta Poikasi!"(Joh17:1.) Mistä hetkestä on kysymys? Getsemanen ja Golgatan raskaasta hetkestä. Mitä Hän tältä hetkeltä odotti? Pyhittämistä, kirkastumista! Saavuttiko Hän tämän?Kyllä, totisesti!Minkä kirkkauden ovatkaan Getsemane ja Golgata Hänelle hankkineet! Miljoonat luodut olennot taivaassa, maan päällä, maan alla ja meressä veisaavat uutta virttä "Karitsa, joka on teurastettu on arvollinen."
Onko sinulla raskaita, pimeitä hetkiä? Mitä sinä niiltä odotat? Sitäkö, että ne menisivät ohi niin pian kuin mahdollista?Ei niitä annettu sinulle sitä varten, vaan sitä varten, että niiden kautta saisit uuden kirkkauden. Oi, ne ovat pyhiä asioita! Varo itsesi ja toisten kohdalla. Älä pakene taivaallisen hiojan käsistä. Juuri kärsimyksen hetkinä timantti saa uuden loistavan särmän säteilläkseen sen jälkeen vielä kirkkaammin. Millaisen kirkkauden saikaan Daavid jalopeurain luolassa, hänen ystävänsä tulisessa pätsissä, Hanna kärsivällisyytensä kautta Peninnaa kohtaan, ja Maria vaietessaan, kun Martta häntä syytti.
Sananlaskujen kirjassa luemme: "Mutta vanhurskasten polku on kuin aamurusko, joka kirkastuu kirkastumistaan sydänpäivään saakka".( 4:18) Joosefin askeleet vankilaan säteilevät meille varmasti kirkkaampaa valoa kuin hänen askeleensa hallitsijan istuimelle.Jumalan miehet tekee suuriksi ja puoleensavetäviksi, ei se, mitä he ovat suorittaneet, vaan se,miten he Jumalansa kanssa ovat kulkeneet läpi suurimpien vaikeuksien ja pimeimpien hetkien, kun he Aabrahamin lailla ovat antaneet Jumalalle kaikkein rakkaimpansa, Danielin lailla suorittaneet vaikeimpia tekoja ja niinkuin Mooses kestäneet melkein mahdottomia. Siten he kirkastivat Jumalaa.Ja tätä kirkkautta Jumalan lapsi etsii eikä oman itsensä kirkastamista.


1448912.jpg